Anonymous
Niet van toepassing

Last van een stroomvreter? (iPhone)

Om te bepalen of er sprake is van een stroomvreter, kun je de volgende meting uitvoeren.

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruik.
  • Noteer de tijdsduren die achter ‘Gebruik’ en ‘Stand-by’ staan.
  • Zet de iPhone in standby-stand.
  • Als je vijf minuten later kijkt moet de standby-tijd met vijf minuten zijn toegenomen. De gebruiksduur mag met maximaal één minuut zijn toegenomen.
    Is het meer dan één minuut? Dan heeft je iPhone niet echt in standby-stand gestaan en is er een stroomvreter actief.
Tips om de batterijduur te verlengen:
Met onderstaande tips zorg je ervoor dat de batterijduur van de iPhone zo lang mogelijk is. Soms is het een individuele app die veel stroom vreet, soms hoe je alleen maar een schakelaar om te zetten. Misschien is niet elke maatregel voor jou haalbaar, maar je hebt wel een checklist van mogelijke problemen die je kunt langslopen.
Nieuwe versie iOS: Heb je nog niet de laatste versie van iOS? Dan kan het raadzaam zijn om een update uit te voeren naar de laatste versie. Mogelijk zijn er optimalisaties in doorgevoerd, die zorgen dat er minder geheugen, dataverkeer, etc. nodig is. Nieuwe versies van iOS gaan vaak steeds beter om met energieverbruik. Door slimme technieken kan het een forse besparing van het energieverbruik opleveren.
Bluetooth: Schakel Bluetooth uit als je het niet nodig hebt. Dit doe je via Instellingen > Bluetooth. Als je iPhone steeds verbinding moet blijven maken met accessoires zoals Bluetooth-toetsenborden, headsets en andere accessoires, kost dat energie.
Airdrop: Airdrop schakel je uit door in het startscherm vanaf de onderkant naar boven te vegen en te kiezen voor ‘Uit’.
Helderheid: Het scherm is dé energieverslinder in je iPhone. Zet de helderheid van het scherm een tandje lager via Instellingen > Helderheid en achtergrond. De helderheidsschuifknop is ook snel te bereiken via het Bedieningspaneel.
Automatische appdownloads: Sinds iOS 7 is het mogelijk om automatische appdownloads te laten plaatsvinden. Zodra er een nieuwe versie van een app is, kan de iPhone die meteen installeren. Dat is mooi, maar installeren van apps kost energie. Zet het uit via Instellingen > itunes en App Stores > Automatische downloads.
Niet storen: Zet de iPhone op Niet storen als je bijvoorbeeld aan het sporten bent en toch geen tijd hebt om de iPhone te gebruiken. Dat voorkomt dat het scherm steeds aan gaat om notificaties te tonen. Dit doe je door te kiezen voor Instellingen > Niet Storen. Je kunt daar kiezen voor handmatig of automatisch. Hou er ook rekening mee dat je onderaan bij ‘Stilte’ ook kiest voor ‘Altijd’. Anders krijg je toch berichten binnen als je even met je telefoon bezig bent. Wil je wel gebeld worden door bepaalde personen? Dan kun je die contactpersonen toevoegen aan favorieten. Vervolgens kun je onder ‘Niet storen’ kiezen van wie je wel nog een gesprek wilt ontvangen.
Locatiediensten: Locatiediensten zorgen ervoor dat je op een bepaalde locatie een notificatie krijgt, als je bij de supermarkt in de buurt is of als er een vriend in de buurt is. Het kost wel energie. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en schakel de locatievoorzieningen voor specifieke apps uit.
Schermverlichting: zorg dat het scherm sneller uitschakelt als je de iPhone niet gebruikt. Ga naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot en stel in dat het scherm na 1 minuut uitschakelt. Zo blijft het scherm minder lang branden als je de iPhone even weglegt.
Trillen: bij binnenkomende telefoongesprekken en notificaties word je gewaarschuwd met een boodschap op het scherm en een geluidje. Staat het geluid uit, dan trilt de iPhone, maar dit kost natuurlijk energie. Ga naar Instellingen > Geluiden > Trillen bij geluid uit om overbodige trillingen uit te schakelen.
Temperatuur: de temperatuur kan van invloed zijn op de werking van de accu. De iPhone functioneert het beste tussen 0 en 35 graden Celsius. Boven die temperatuur is de kans aanwezig dat je accu veel sneller leeg gaat. Boven de 45 graden Celsius kan er zelfs schade ontstaan.
Push-berichten: er zijn heel wat apps die pushberichten sturen. Sommige wil je ontvangen, zoals de nieuwste artikelen in de iCulture-app. Maar er zijn ook pushberichten die niet zoveel toevoegen, zoals herinneringen van games die je toch al lang niet meer speelt. Ga naar Instellingen > Berichtencentrum en zet ze uit voor specifieke apps.
Push e-mail: Push e-mail gebruikt ook aardig wat van je batterij elke keer als er nieuwe mail wordt opgehaald. Als je het niet erg vindt om niet direct al je mails te ontvangen, dan kun je dit ook aanpassen naar ‘Fetch’. Dat betekent dat je iPhone dan om de zoveel minuten zoekt naar nieuwe mails. Je kunt het natuurlijk ook aanpassen naar ‘Handmatig’. Dan worden je mails pas opgehaald als je ook daadwerkelijk de mail app opent. Je kunt dit als volgt aanpassen: Instellingen > Mail, contacten, agenda’s > Nieuwe gegevens.
Automatische lichtsterkte: is het scherm eigenlijk altijd te fel, dan kun je ervoor kiezen de automatische aanpassing van de lichtsterkte uit te schakelen. Dit doe je via: Instellingen > Helderheid en achtergrond > Pas automatisch aan. Vaak is het goed mogelijk om de helderheid zo laag mogelijk te zetten, zonder dat je inlevert op leescomfort. Mocht je toch problemen hebben om het scherm te lezen, dan kun je het met een snelle swipe via het Bedieningspaneel weer aanpassen.
Wallpaper: Kies een stilstaande wallpaper in plaats van een dynamische wallpaper met parallax-effect. Via Instellingen > Achtergrond en helderheid > Kies achtergrond > Stilstaand kies je een stilstaande wallpaper.
Netwerkinstellingen: een haperende dataverbinding kan soms zorgen voor ongemerkt energeverbruik. Doe er iets aan door de netwerkinstellingen te resetten via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Het overnieuw instellen van de wifi en netwerk vergt een iets andere aanpak.
Instellingen: Je kunt ook alle instellingen resetten. Dit is een goede oplossing als je problemen ondervindt met je toestel, waaronder een snel leeglopende batterij. Voor alleen het verbeteren van je batterijduur is het iets teveel van het goede.
Mobiele data uitschakelen. Wil je vooral voorkomen dat je batterij buitenshuis snel leegloopt en dat ook nog je databundel snel op gaat? Schakel het gebruik van mobiele data dan uit, als je het niet nodig hebt. Uiteraard is dit alleen haalbaar voor mensen die hun toestel niet zo intensief gebruiken. De meeste mensen willen het liefst altijd bereikbaar zijn. Maar mocht je het willen uitschakelen: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data.
Persoonlijke hotspot: Hiermee kun je jouw internetverbinding delen. Als je die continu aan laat staan kost je dat aardig wat energie en MB’s. Ons advies is dan ook om deze alleen aan te zetten als je dit ook daadwerkelijk wilt gebruiken. Dit zet je uit via Instellingen > Persoonlijke hotspot
Contrast: door het contrast te verlagen schakel je het energieverslindende blur-effect in Berichtencentrum en het Bedieningspaneel uit. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast.
Beweging: vanaf iOS 7 kun je de animaties bij het openen en sluiten van apps en allerlei andere animaties uitschakelen. Dit is eigenlijk gedaan om te voorkomen dat mensen die hiervoor gevoelig zijn misselijk worden door de wilde bewegingen. Maar je kunt het ook uitzetten om de batterij te sparen. ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.
Herstarten: stop eenmaal per dag alle eventuele processen die op de achtergrond draaien, door je iPhone opnieuw op te starten. Bij zo’n herstart gaan er geen gegevens verloren. Het opnieuw opstarten kost uiteraard ook weer energie.
Zorgvuldig opladen: zorg dat je de iPhone op de juiste manier oplaadt. Bij onjuist gebruik kan de capaciteit van de batterij afnemen. Apple geeft op de website meer uitleg over de gebruikte batterijen en de juiste oplaadcycli. Volg niet zomaar tips van vroeger, zoals het volledig laten leeglopen van je batterij. Vaak zijn dit tips voor oudere batterijtypen, zoals NiCAD of NiMH. Apple maakt gebruik van Lithium-ion-batterijen.
Mobiele data: zet mobiele data voor individuele apps uit. Dit doe je via Instellingen > Mobiel netwerk. Blader naar beneden en kies welke apps geen data mogen gebruiken. Als je weet dat je een tijdlang je iPhone niet gaat gebruiken, kun je ook snel alle draadloze voorzieningen uitzetten via het Bedieningspaneel op de foto hiernaast. Veeg met je vinger vanaf de onderrand van het scherm en zet de iPhone in vliegtuigstand.
Batterijpercentage: maak je niet druk. Zet het het batterijpercentage uit via Instellingen > Algemeen > Gebruik.

0 Reacties 0
E-mail notificaties
Aan Uit

Ontvang een update bij nieuwe reacties in dit topic.

Uitgelicht topic