Beantwoord

Toestel schakelt eerst meteen over naar voicemail, daarna gaat toestel wel over.

  • 15 juli 2013
  • 60 reacties
  • 136323 Bekeken

Wanneer mensen mij bellen krijgen ze meteen de VoiceMail. Bellen daarna meteen een tweede keer terug dan gaat mijn phone wel over....gaarne uw hulp
icon

Beste antwoord door alfrinkf 13 december 2013, 15:22

Probleem lijkt opgelost.

De oorzaak was de instelling Niet store->handmatig. Wanneer deze aangevinkt is gaat de 1e oproep naar de voice mail, de volgende oproep gaat wel gewoon naar de oproepen. Wanneer je deze instelling aanzet verschijnt er een maantje in menubalk bovenaan het scherm
Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

60 reacties

Hi Judith,

Ik heb je topic titel aangepast zodat andere forumgebruikers ook kunnen zien waar je topic over gaat. Hou hier in het vervolg even rekening mee 😉.

Wel raar dat het toestel eerst meteen overschakelt naar voicemail. Gebeurt dit bij iedereen en op elke locatie? Of gebeurt dit maar bij sommige personen?
Sinds een paar uur ben ik onbereikbaar.
Als ik word gebeld krijgt men direct mijn voicemail.
Ik heb n iphone 5
Help!
Reputatie 6
Hallo Timtech, merk je dit nog steeds? Zo ja, kun je dan iets meer info geven over wat er gebeurd? Kun je bv wel zelf nog bellen, zie je iets aparts op je toestel, etc.
Dan kunnen we kijken of het bv een netwerk-issue is, of er een blokkadestand in je toestel aan staat, enzovoort.
Hallo,

Ik heb dit probleem ook. Af en toe gaat me mobiel nog wel over, maar meestal krijgt men meteen mijn voicemail. Ik heb ook een iphone5. Er staat wel in het scherm dat ik een gemiste oproep heb. Verder kan ik wel zelf gewoon bellen.
Reputatie 5
En je hebt niet toevallig het niet storen / do not disturb icoontje in beeld? Dit is een half maantje.


Sinds de lancering van Iphone 5S 26 oktober ondervind ik sporadisch bereikbaarheid probleem als mensen mij bellen springen ze gelijk op de Voice-mail.

Sinds MAANDAG 18 november ben ik heel slecht bereikbaar totaal niet bereikbaar ik krijg wel een sms bericht binnen en dat mijn voice-mail is ingesproken.

Heb mijn toetstel al op 3G netwerk terug gezet het probleem blijft zich behouden het maakt niet uit of het op 3G of 4G staat.

Mijn voicemail synchronisatie is al verlengdt naar 30 seconden dat heeft ook niet geholpen.

Er is een CASUS aangemaakt maar status heb ik nog geen terugkoppeling gehad!!!

Kunnen we een vergoeding indienen vanwege het feit dat we niet bereikbaar zijn?
Ik heb inderdaad precies hetzelfde en vind dit nu toch wel heel irritant worden. Inderdaad net als Mitchell sinds 18 november niet meer bereikbaar!
Reputatie 5
Hey iedereen,

Ik wil jullie vragen even allemaal contact op te nemen met de klantenservice wanneer je recente voorbeelden van dit probleem hebt. Hoe meer voorbeelden de technisci hebben hoe sneller het probleem gevonden en opgelost kan worden. Als je telefonisch aangeeft een probleem te hebben met gebeld worden dan maken mijn collega's een case aan. Daarvoor hebben ze veel info nodig zoals bv nummer beller en ontvanger, locaties van beide, toestellen en evt softwareversie van beiden, tijdstippen en datums.

Behoorlijk uitgebreid dus maar hopelijk kan het daardoor snel opgelost worden.

Hallo

Dit probleem heb ik sinds enkele weken ook. Het probleem treedt op bij een iphone 5. Zodra de telefoon een tijdje (ca 10 mn) niet gebruikt wordt bij de eerste oproep de voicemail geactiveerd. De oproepen daarna verschijnen gewoon als oproep.

Dit probleem treedt niet op bij de iphone 4. Het lijkt dus een specifiek iphone 5 probleem te zijn.
Hi @alfrinkf

Helaas heb ik op mijn vragen geen reactie ontvangen dus ik weet nog niet waar dit aan kan liggen. Kun jij me misschien antwoord geven op de vragen die ik heb gesteld?
Mijn indruk is dat het aan de iphone 5 ligt wellicht icm IOS 7. Het probleem treedt bij mij vaker sinds ik overgegaan ben naar IOS 7.

Ik kan het probleem redelijk goed reproduceren. Wanneer er gebeld wordt naar mijn telefoon en deze is ca 15 min niet gebruikt, dan gaat de eerste oproep direct naar de Voicemaail. Iedere volgende oproep daarna gaat normaal over. Wordt het toestel daarna weer een 15 min niet gebruikt, dan komt de volgende oproep weer naar de voicemail.

Dit is onafhankelijk van de locatie, dwz ik heb het in Eindhoven en Maastricht.

Het probleem treedt ook alleen op met de Iphone 5. Iphone 4 icm IOS 7 geeft dit probleem niet.
Probleem lijkt opgelost.

De oorzaak was de instelling Niet store->handmatig. Wanneer deze aangevinkt is gaat de 1e oproep naar de voice mail, de volgende oproep gaat wel gewoon naar de oproepen. Wanneer je deze instelling aanzet verschijnt er een maantje in menubalk bovenaan het scherm
Ik heb het ook even nagekeken en dat klopt inderdaad! Stond herhaalde oproepen dan ook aan? Daarbij staat namelijk: "Indien ingeschakeld wordt een tweede oproep van dezelfde persoon binnen 3 minuten niet stilgehouden". Als deze functie uitgeschakeld staat ontvang je geen enkele oproep (als de Niet storen functie aan staat).

Ik markeer je bericht even als oplossing zodat anderen met hetzelfde probleem ook zien wat de oplossing was! Dank je wel voor je terugkoppeling en fijn weekend! :D
Ook mijn Iphone 5 gaat meteen naar voicemail wanneer ik gebeld wordt, of er wordt aangegeven dat dit nummer momenteel niet bereikbaar is. Tevens kan ik ook zelf niet bellen. Dit in ongeveeer driekwart van de gevallen, dus soms doet hij het wel.
Maakt niet uit of ik wifi/3G aan heb of niet. Heb het volgende heb o.a. al geprobeerd;
-hard reset
-flight modus aan/uit
-herstel netwerkinstellingen
-terug naar fabrieksinstellingen via Itunes

In mijn oude nokia doet mijn simkaart het overigens wel.....

Ik ben hier al een paar keer voor naar de winkel geweest (Leiden) waar ze op de hoogte zijn van dit probleem maar nog (steeds) geen oplossing.
Ook al meerdere malen met de klantenservice gebeld, casus aangemaakt maar er wordt me verteld dat dit ook zomaar twee weken kan gaan duren!!! Geen optie voor een zakelijk nummer, buiten dat het slechte service is tegenover mijn klanten loop ik hierdoor ook werk en dus inkomsten mis!!!!

Graag actie en antwoord Vodaphone!

Reputatie 5
Hoi Franky,

Heb je al eens gekeken naar de rinkeltijd? Deze kun je zelf instellen door het instellingenmenu te volgen. Het is misschien heel simpel gedacht, maar wellicht is het de oplossing!
Bedank voor de tip! Kampte hier al weken mee. Had "niet storen" aan staan; bij vergrendeling meteen naar voicemail.Ik heb hetzelfde probleem. Bij contact met de klantenservice deze week kreeg ik te horen dat ik dan maar naar een Vodafone winkel/verkooppunt moest gaan. Gaat ook lekker als je meer als 40 uur werk.. maar goed je betaald een hoog abonnement en bent gewoonweg niet bereikbaar. Op die opmerking kreeg ik te horen dat ik dan maar een ander toestel moest gebruiken om daar de simkaart in te testen. Gaat niet want heb geen andere Iphone....allemaal niet te doen dus. Dan krijg je daarna een smsje of je tevreden bent over de service welke dan gegeven is door de klantenservice. Nee dat ben ik niet. Eerst was het al zo dat ik geen "bereik" had op mijn werk, na diverse collega's geraadpleegd te hebben bleken die hetzelfde probleem te hebben. Ook Vodafone klanten!! Na onze klachtenregen is dat dan uiteindelijk verholpen. Ik ben niet te beroerd om naar een Vodafone winkel/verkooppunt te gaan maar had een meer " actieve" houding verwacht van Vodafone. Nu helaas weer een gemiste oproep. Leuk als je een hoog abonnement heb waar je niks voor en van mag verwachten maar wel voor betaald!!
Reputatie 6
Hi Mona, vervelend om te horen dat je ontevreden bent maar het probleem is me niet helemaal duidelijk. Bij de mensen bij wie nog reactie kwam op dit topic vorig jaar bleek bijvoorbeeld de niet-storen stand aan te staan in het toestel. Niet echt iets waar wij iets aan kunnen doen toch?

Dus gaat je klacht over een probleem met je toestel, of bijvoorbeeld over de dekking op een specifieke locatie? En in hoeverre is die klacht al behandeld?
Hallo allemaal, ik heb bovenstaande problemen ook op mijn Iphone 5S alleen gebruik ik KPN Ik ben soms onbereikbaar, telefoon gaat niet over, SMS en whatsapp ontvangt hij wel!!, maar collega's krijgen een ingesprek toon. Op het moment dat ik zelf ga bellen stromen alle gemiste oproepen binnen, het lijkt erop dat door het bellen er actief weer contact gemaakt wordt met het netwerk. Ik heb even gezocht naar dit probleem op het web maar zie dat dit bij zowel alle providers voorkomt met de Iphone5, dus ik denk dat we hier met een Iphone5 probleem te maken hebben. Is er al iemand die zijn telefoon heeft opgestuurd voor reparatie met goed gevolg?
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @Cobra460 ,

En had KPN geen oplossing hiervoor of wat zij ervoor konden betekenen?
Reputatie 4
Badge +2
@Cobra460

Je hebt waarschijnlijk de "niet storen" instelling aan staan. In de statusbalk te herkennen aan het maantje.

Check eens Instellingen>Niet storen.
Dus omdat ik de functie niet storen aan heb staan, kan men mij niet bereiken?
Ik heb deze functie alleen aan, omdat ik niet wil dat mijn telefoon de hele tijd trilt als ik een melding binnenkrijg.

Daarnaast is het ook vreemd dat een inkomend gesprek soms wel in 1 x doorkomt, maar vaak krijgt de beller te horen dat ik in gesprek ben? / of gelijk de voicemail..
Reputatie 4
Badge +2
@Holmeles

Als de beller de eerste keer belt, krijgt die een in gesprek toon. Als hij vervolgens binenn 3 minuten (of een ander ingestelde tijd) nomaals belt, komt het gesprek wel binnen. Check eens je "niet storen" instellingen. :)
Oke ja ik zag het, maar daar gaat het in principe niet om. Het gaat erom dat mensen die mij bellen er soms helemaal niet door heen komen.
Sinds een paar uur was ik niet bereikbaar. De gesprekken gingen direct naar Voicemail. Maar nu doet íe het ineens weer wel goed. Ik heb een iphone.

Groeten Loek