Vraag

Teleurgesteld

  • 29 mei 2019
  • 3 reacties
  • 192 Bekeken

Service bij Vodafone Amstelveen

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.

3 reacties

Natuurlijk is het vervelend als er nog klanten binnen komen om 17.55 , maar is dat een reden om deze klanten niet meer te helpen, Sluit dan om 17,30 dan sta je om 18.00 buiten.
Een contract overdragen naar T-mobile voor 1 aansluiting van de 6.
Met deze service worden dat 6 aansluitingen.
Reputatie 7
Badge +17
Hoi @Jan2000
Welkom op de klanten helpt klanten Community van Vodafone.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een klant is een klant, ook al komt die 1 minuut voor tijd binnen en heeft die alle uitleg nodig om een besluit te nemen om een abonnement te nemen. Ik ben er natuurlijk niet bij geweest en kan daarom ook niet oordelen waarom men je niet heeft geholpen, of niet verder wilde helpen.

Kan je alleen aanraden om eventueel contact op te nemen met de klantenservice van Vodafone en/of online een abonnement af te sluiten. En mocht je dit niet willen, misschien is er een andere Vodafone winkel bij je in de buurt?

Snap heel goed dat je hier een beetje van baalt en eigenlijk verwacht ik zoiets niet van Vodafone. Ben hier al een tijdje online en heb zelf alleen maar goede ervaringen met klantvriendelijkheid. Dus beetje vreemd dat de winkel dit zo heeft gedaan. Mijn advies is het dan online te doen of even te bellen. Als het om een zakelijk contract gaat, lees namelijk 6 contracten, dan kan je ook op de zakelijke pagina van Vodafone je laten terug bellen zodat die alles netjes met je kunnen doorlopen. Verwacht dan zeker dat je daar wel positief over bent. (Zakelijke pagina: https://www.vodafone.nl/zakelijk/kleinbedrijf/)

Succes en hoop dat je er toch uit gaat komen.
Reputatie 6
Jammer om te horen dat dit jouw ervaring is @Jan2000. Onze excuses voor dit ongemak. Wat is ondertussen de situatie? Ben je alsnog bij een andere winkel van ons geweest?