Sticky

Per 4 februari 2020 wordt 3G uitgefaseerd

  • 20 november 2017
  • 139 reacties
  • 54724 keer bekeken
Per 4 februari 2020 wordt 3G uitgefaseerd

Toon eerste bericht

139 reacties

Reputatie 5
Badge +7

Okee, ik begrijp dat het wel goed geregeld is, maar dat er wel een mogelijkheid is dat je toch niet 112 kunt bellen op een plek waar straks alleen 4G is, bijvoorbeeld als je diep in een kantoorpand zit. Het lijkt me toch goed als dit ook snel via VoLTE kan.

Badge

Hier in Ede Gelderland 3g afgekoppeld. Zo te zien heeft Hollandsnieuwe nu ook 4g bellen. Zie tijdens gesprekken uiteraard geen 3g meer waar Hollandsnieuwe alleen voor bellen gebruik maakte maar ook geen 2g zichtbaar tijdens bellen. Alleen 4g is zichtbaar op de iphone 7 voor data en bellen. Tijdens bellen verdwijnt het 4g icoontje beeindig je het gesprek zie je gelijk 4g staan. Het icoontje 2g komt tijdens bellen niet in beeld neem dus aan dat Hollandsnieuwe nu ook is overgeschakeld naar 4g bellen. Kan @Sharon of @Steven dit bevestigen.

Reputatie 5
Badge +7

Als het 4G-logootje verdwijnt dan bel je waarschijnlijk via 2G.

Badge

@RuudNL Dan zou er toch een 2g icoontje moeten verschijnen voorheen 3g bij Hollandsnieuwe. 

Reputatie 2
Badge +3

Bij 2G bellen zie je geen icoon staan. 

Bij bellen over 3G /4G blijft het icoontje wel staan je kan dan namelijk ook tijdens een gesprek het mobiele internet gebruiken.

Kortom als je geen icoon ziet staan tijdens het bellen dan bel je over 2G.

Badge

@Megapaul @RuudNL  Bedankt heren had inmiddels gegoogeld en idd apple ios 13 geeft geen 2G netwerk icoontje meer aan. Vandaar dat ik ook al commentaar ontving in mijn naaste omgeving dat de spraakkwaliteit van mijn 2G verbinding tijdens bellen stukken minder is. Zij ervaren een holle klank niet te verwarren met echo. Afijn nu is Hollandsnieuwe cq Vodafone aan zet om Hollandsnieuwe klanten zo snel mogelijk over te zetten naar 4G Volte en Vowifi. We zijn nu fors achteruit gegaan met bellen qua kwaliteit waarbij de concurrent Simyo Kpn wel 4G Volte al een aantal maanden aanbied. Intern bij Vodafone en waarschijnlijk ook Hollandsnieuwe is al bekend hoe of wat maar wat ik begreep van mod @Sharon mag er nog niks naar buiten gebracht worden. Beetje jammer dit wat hiervoor nu exact de reden is ik weet het niet kan helaas niet in de 🔮 van Vodafone kijken. Ik zag ergens in deze topic een tweet voorbij komen waarbij een Hollandsnieuwe helpdesk medewerker zei dat er 4G volte beschikbaar zou zijn per januari 2020. Helaas klopt deze info dus niet.

Reputatie 7

@Hans.W concreet is jouw vraag dus nu nog of hollandsnieuwe overgeschakeld is naar bellen via 4G? En zo niet, wanneer dit wel gaat gebeuren? 

Badge

@Sharon  Klopt helemaal. Heb wel het sterke vermoeden dat ik nu met 2G bel. Geen icoontje meer qua netwerk als ik bel voorheen 3G zichtbaar tijdens bellen nu niks meer dus zie eerdere topics hiervoor met @RuudNL en @Megapaul .

De uitrol van Bellen over Wi-fi/4G voor Hollandsnieuwe & Prepaid klanten is inmiddels gestart. Binnenkort kunnen alle klanten, met een geschikt toestel, hier gebruik van maken @Hansw 

Reputatie 2
Badge +1

@Steven is er ergens ook een lijst terug te vinden welke telefoons ondersteuning krijgen voor 4g en wifi-bellen bij hollandsnieuwe? 

Reputatie 2
Badge +3

@Steven is er ergens ook een lijst terug te vinden welke telefoons ondersteuning krijgen voor 4g en wifi-bellen bij hollandsnieuwe? 

Waarschijnlijk zullen dit dezelfde toestellen zijn als bij Vodafone. Hollandsnieuwe = (budget) Vodafone. 

Dat zullen inderdaad dezelfde toestellen zijn als bij ons @Megapaul @D-2010 

Ik vind het een teleurstellende ontwikkeling dat Vodafone stopt met 3G. Ik woon in Amersfoort-Vathorst en heb buitenshuis vaak maar een streepje 4G dekking. Dit zorgt regelmatig voor haperende telefoon- en internetverbindingen. Er is door bouwactiviteiten een mast weggehaald en daardoor een achteruitgang van dekking. Hierover heb ik al contact gehad met de klantenservice. Het is zoals het is en Vodafone kan geen toezegging doen dat die nog terugkomt. 

Als 3G niet meer beschikbaar is om op terug te vallen dan is 2G wel een stap terug in de tijd. Waarom zorgt Vodafone niet eerst voor goede 4G dekking op de plekken waar die echt onvoldoende is voordat de vorige techniek ontmanteld wordt?

 

Reputatie 2
Badge +1

Dat zullen inderdaad dezelfde toestellen zijn als bij ons @Megapaul @D-2010 

Per vandaag kunnen wij met ons hollandsnieuwe abonnement wifi-bellen en bellen over 4G. Dit met een best wel oud toestel; de Samsung Galaxy S6. Even getest allemaal en werkt prima! Ook hier zien wij Vodafone in het scherm staan als wifi-bellen aanstaat.

Badge

@ngrims  Heb je toevallig in huis een internetverbinding met modem en wifi zo ja. Dan zou je bellen over wifi kunnen proberen als je mobieltje dit ondersteund. In ieder geval ondersteund Vodafone Vowifi.

Badge

@Steven  Bedankt voor je info betreft Volte/Vowifi 4G Hollandsnieuwe. Het werkt zeer goed de verbinding voor gesprekken komt snel merkbaar ten opzichte van 2G tot stand. Spraakkwaliteit is goed in tegenstelling van 2G. Vowifi werkt ook prima al met al een zeer tevreden mens. Kom er nu toevallig achter dat het nu werkt omdat ik deze topic had opgeslagen op mijn ipad. Helaas krijg ik geen of zelden een e-mailtje van reacties op topics die ik opgestart hebt cq gereageerd heb. Heb alle instellingen nagelopen alles staat aangevinkt. Wellicht is dit een insided issue die deze forum beheren cq software matig bijhouden, Ben ook actief op de community ziggo forum daar werkt het wel. Misschien ben ik hier de enigste in of zijn er meerdere mensen die geen meldingen via email binnen krijgen. @Energieboy Krijg jij wel alle emailmeldingen zodra er gereageerd in je topic of waar je in gereageerd hebt?.

@Hans.W  Volg je het topic ook? Krijg je een e-mail als je naam wordt genoemd?

Super om te horen dat VoLTE werkt! Leuk om te lezen dat je bij Ziggo ook actief bent. Mocht je in de toekomst vragen hebben dan hoor ik het graag.

 

Reputatie 7
Badge +23

Ik krijg het gewoon binnen. Geen probleem 

Badge

@Steven  Ik volg deze topic en als mijn naam wordt genoemd de laatste keer heb jij mijn naam genoemd  dat Hollandsnieuwe volte en vowifi heeft. Heb geen e-mail ontvangen. Ook niet in de spambox. 

De uitrol van Bellen over Wi-fi/4G voor Hollandsnieuwe & Prepaid klanten is inmiddels gestart. Binnenkort kunnen alle klanten, met een geschikt toestel, hier gebruik van maken @Hansw 

 

Badge

@Steven  Ik volg deze topic en als mijn naam wordt genoemd de laatste keer heb jij mijn naam genoemd  dat Hollandsnieuwe volte en vowifi heeft. Heb geen e-mail ontvangen. Ook niet in de spambox. 

De uitrol van Bellen over Wi-fi/4G voor Hollandsnieuwe & Prepaid klanten is inmiddels gestart. Binnenkort kunnen alle klanten, met een geschikt toestel, hier gebruik van maken @Hansw 

 

Kan zijn @Steven dat het gewoon incidenteel is. De reactie van vandaag Steven dat ging goed daar kreeg ik wel een mailtje van. @Energieboy heeft ook gereageerd maar noemt niet expliciet mijn naam dus krijg ik geen mailtje. Klopt mijn conclusie.

Ik krijg het gewoon binnen. Geen probleem 

 

@ngrims  Heb je toevallig in huis een internetverbinding met modem en wifi zo ja. Dan zou je bellen over wifi kunnen proberen als je mobieltje dit ondersteund. In ieder geval ondersteund Vodafone Vowifi.

Jazeker, ik heb een 200Mbps glasvezel liggen en heb ook Vodafone WiFi-bellen aanstaan (iPhone 😎. Ik kreeg die aanbeveling ook van de klantenservice. Echter, dat leverde regelmatig een dermate beroerde geluidskwaliteit op dat ik toch maar via Whatsapp of Skype/Teams bel. Misschien dat bij 1 streepje 4G het telefoongesprek nog niet naar WiFi overschakelt.

Op 4Gmasten.nl is de laatste update van Vodafone van 14 jan. jl. maar de Vodafone mast die bij ons om de hoek zou staan is vorig jaar echt al vanwege nieuwbouw weg gehaald. Dus is er een verschil tussen de theoretische dekking en die je in de praktijk haalt.

Vodafone, werk je gegevens aub bij!

Reputatie 7
Badge +23

@Hans.W 
Het klopt dat de mail info soms een beetje lastig is, maar daar is een uitleg voor. Nu ik je heb genoemd krijg je een e-mail, maar omdat je deze topic volgt, krijg je nog een e-mail (dus 2 stuks). 

Stel nu, Steven schrijft iets, ik kom er gelijk daarna met een bericht, en jij bent nog niet op deze topic geweest, dan krijg je alleen een e-mail met daarin dat Steven iets heeft geschreven. Mijn bericht zie je dan toch wel, als je dan op deze topic komt. Zou je nu Steven z’n bericht hebben gelezen en ik zou een tijdje later weer iets schrijven, dan krijg je weer wel een e-mail en dan de melding dat ik iets heb geschreven. 

Dus het volgende:
- Je krijgt altijd mail als iemand je heeft genoemd
- Je krijgt altijd mail als iemand in de topic iets schrijft 
- Je krijgt GEEN mail van de persoon er a als je de topic toch nog niet hebt gezien met de link in de vorige mail (in de mail van Steven was je al hier online en daardoor zie je mijn bericht dan ook )
- Je krijgt GEEN mail als je bv per ongelijk op je browser de topic open hebt laten staan. 

Het is een beetje verwarrend maar ik hoop dat het nu duidelijk is. Nu heb je 2 nieuwe berichten ontvangen 😁🤣

Badge

@Energieboy  Bedankt voor de info krijg nu maar 1 email waarschijnlijk omdat mijn naam wordt genoemd. Als er wat wordt geschreven in deze topic krijg ik geen mailtje of zelden. Misschien kan @Steven  hier in kan duiken waar het mis gaat. Op de community ziggo gaat het wel goed.

Reputatie 7
Badge +23

Ik kreeg overigens nu ook alleen maar een mail dat ik genoemd ben. Dus geen mail dat er hier een nieuw bericht is geschreven. 1x ontvangen dus!

Ik weet wel dat er een issue is geweest aan de achterzijde waardoor de mail niet verstuurd werd. Maar laten we het hier lekker on topic houden en over volte/vowifi hebben.

Mocht je geen mail ontvangen hebben vanwege mijn reactie. Stuur me dan even een privébericht. Dan pak ik het vanuit daar verder op. 

 

Reageer