4G op het Vodafone netwerk

  • 28 augustus 2013
  • 168 reacties
  • 101508 Bekeken


Toon eerste bericht

168 reacties

Op dit moment Android 4.2.2. Kies geeft ook aan dat ik de laatste versie heb.
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @benbousche ,

Samsung zal dan en update moeten uitrollen om gebruik te maken van het 4G netwerk, Samsung heeft al vermeld (dus eigenlijk ook beloofd) dat vele Galaxy toestellen en update zullen krijgen naar Android 4.3 waaronder ook de S4 Active alleen wanneer dit is weet ik helaas niet.
Die update zal ook ervoor zorgen dat de Gear smartwachtes comptabele zijn met de smartphones.

De S4 Active ondersteund deze frequenties: 850MHz, 900MHz, 1800MHz , 1900MHz , 2100MHz
en deze worden gewoon ondersteund.
Hallo,

Ik kom er net achter dat ik waarschijnlijk nooit verbinding heb gehad met het 4g netwerk terwijl ik al geruime tijd een HTC One en een Vodafone RED (essential D) contract heb. Dus ik heb 2 vragen:

- Heb ik via mijn contract recht op 4g?
- Zo ja, hebben jullie enig idee waarom ik dan geen verbinding heb met 4g?

Mijn HTC One is up to date en zou volgens de netwerkinstellingen automatisch met LTE moeten verbinden.

Gr Bas
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @basdewolf ,

Als je en RED abonnement hebt met 4G erbij kun je gebruik maken van het 4G netwerk, maar! Dan moet 4G ook beschikbaar zijn in je regio mocht dit niet zo zijn dan kun je vanaf september in heel Nederland ervan gebruik maken 🙂.

Controleer je dekking op: https://www.vodafone.nl/support/netwerk-en-dekking/dekkingskaart.shtml
Ik woon in Utrecht waar als het goed is gewoon 4g moet zijn. Zit 4g standaard bij RED essential D of moet ik daar nog iets voor doen?
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @basdewolf ,

Ik zie dat in Utrecht gewoon 4G beschikbaar is. In principe heb je dan gewoon 4G met je RED abonnement. Kun je nog even kijken bij: Instellingen > Mobiele netwerken > Kies voor de gene met LTE
Daar staat hij op ja, maar toch alleen verbinding met "3g" of "H"
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @basdewolf

Hmm. wat vreemd. Als je het contract erbij pakt zie je dan iets over de 4G regel? En of dit in je abonnement zit?
Kijk even of je APN instellingen goed staan.
Hallo daar,

Sinds 15 mei jongstleden verlengd met HTC One M8 (perfect toestel) + Red Essential en bijna nooit 4G dekking mogen ervaren...Niet alleen hier (8255) maar ook niet in 3812, 3831, 3741, 8251 etc. etc.

Kan liggen aan het feit dat mijn nieuwe abonnenment op 1 of 2 juni jongstleden is 'teruggedraaid' naar Iphone vaak 50 (zonder 4 G) omdat ik tot 2 x toe een overbodige simkaart (op advies van vodafone) aan de deur geweigerd heb bij de TNT postbode...

Tot nu toe dus geen 4G ondanks alle gedane beloftes om e.e.a. zo snel mogelijk in orde te maken...

Op 8251 sinds 4 juni helemaal geen bereik meer omdat de zendmast op een bouwvallig pand staat o.i.d. Geen oplossing op korte termijn...

Mijn grootste frustratie is dat er al sinds meer dan een week van alles beloofd wordt en er tot nu toe nog niets is waargemaakt...

Benieuwd of ik een uitzondering op de 'regels' ben...

Fijne dag allemaal,

Tom

Kan ik mijn contract ergens online vinden? APN instellingen staan gewoon goed
Reputatie 5
@basdewolf

Kijk even op My Vodafone, BloX en Voordeelbundels. Staat daar de 4G toevoeging bij? Zo niet, neem even contact op met de klantenservice dan kan het aangezet worden. De contactmogelijkheden vind je op de volgende pagina: Klantenservice

Dat geldt trouwens voor iedereen, 4G moet aanstaan in My Vodafone anders kun je het niet gebruiken.


Hoi Arina,

Thanks, dat was het probleem inderdaad. Enig idee waarom 4G dan nog niet aan stond?
Reputatie 5
Kan zijn dat hij bij het omzetten van je abonnement niet gepakt heeft waardoor hij niet aangesloten was. Komt soms voor. Fijn dat het nu opgelost is in ieder geval! Veel plezier ermee :)
L.s.,

het is heel vreemd: afgelopen zaterdag was ik in Rijpwetering (mijn eigen postcode is 7226LH) en als ik daar mijn Wifi netwerk uitzette, had ik opeens 4G. Dat is mij nog niet eerder overkomen. Ik heb een iPhone 5 en het juiste (RED)abonnement. In geen enkele andere plaats waar volgens de Vodafone dekkingskaart 4G-dekking zou moeten zijn, heb ik ontvangst. In voorgaande berichten heb ik niet goed kunnen opmaken of dekking met de iPhone 5 een blijvend probleem is, of dat dit op korte termijn is opgelost?

Eduard
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @mesritz ,

Met de iPhone 5 zijn al gedeeltes van het land beschikbaar met 4G. Hiervoor moet je toestel wel op LTE ingesteld staan. Hiervoor is ook en speciaal vinkje gemaakt en sectie op de kaart om te zien waar de iPhone 5 wel ondersteund wordt kijk dus niet naar 4G maar 4G op iPhone 5.
Dank je wel, maar wat is LTE? Ik heb wel aangevinkt dat mijn telefoon gebruik moet maken van 4G. Bedoel je dat?

Eduard
Reputatie 7
Badge +16
Hi! @mesritz ,

Ja LTE is eigenlijk hetzelfde alleen wordt LTE in het engels gebruikt. En 4G in Nederland bijvoorbeeld.
Die heb ik dus wel aan staan. Desondanks nauwelijks - alleen dus één keer in Rijpwetering - 4G ontvangst.
Reputatie 6
Hoi mesritz, heb je ook rekening gehouden met de twee frequenties die gebruikt worden voor 4G? De meest gebruikte frequentie voor 4G in NL is de 800Mhz frequentie. Deze kan de iPhone 5 echter niet ontvangen, die ontvangt alleen de minder gebruikte 1800Mhz frequentie.
Die rollen we ook uit, maar op minder locaties.
De 5s kan beide frequenties ontvangen maar met de 5 zul je waarschijnlijk op minder locaties 4G ontvangen dan met de 5s of andere toestellen.
Ik vrees dat ik inmiddels alle - slechte - informatie heb ontvangen die er beschikbaar is. Vodafone gaat geen landelijk dekkend netwerk voor 4G aanleggen voor duizenden Nederlanders die een iPhone 5 (zonder typetoevoeging) hebben. In de Vodafone winkel is mij goed uitgelegd dat er alleen door middel van speciale antennes op locaties in de randstad, 4G ontvangst is op het Vodafone netwerk met een iPhone 5. Vodafone zal - zo heeft de medewerker mij verzekerd - géén 4G kunnen aanbieden in heel Nederland, zéker niet buiten de Randstad op enkele (studenten)steden na.
Dat betekent dat ik een RED abonnement heb met een databundel die ik NOOIT zal kunnen gebruiken in Nederland, omdat ik een iPhone 5 heb. Het is fijn dat ik nu niet meer vergeefs op zoek hoef naar informatie over het feit dat mijn telefoon slechts op één plaats in Nederland - Rijpwetering bij Schiphol - het zo gewenste 4G symbool laat zien. Jammer, ook de slechte informatie hierover. Ik heb inmiddels een aantal keren contact gehad met klantenservicemedewerkers en in dit forum meegediscussieerd. Niemand heeft durven of willen uitspreken dat ik het gewoon buiten de randstad kan vergeten met 4G. Ik hoop dat het nu voor iedereen helder is wat de medewerker van de Vodafonewinkel in Zutphen mij heeft meegedeeld. Er is geen man over boord, maar ik voel me eerlijk gezegd wel een beetje bekocht,
Reputatie 5
Badge +7
Er gaat wel meer Vodafone 4G komen voor de iPhone 5 in Nederland, maar de dekking zal altijd minder goed blijven en dat heeft puur met het toestel te maken.

Ook wat kleinere plekken zoals Twello hebben iPhone 5-dekking. Verschilt alleen per plek of je het wel of niet hebt. De redenen die Vodafone heeft om het soms wel of niet toe te voegen zijn wel een soort raadsel trouwens.

Op de dekkingskaart kun je hier zien waar de dekking voor de iPhone 5 is (gewoon 4G = donkerblauw, 4G voor iPhone 5 = lichtblauw): https://www.vodafone.nl/support/netwerk-en-dekking/dekkingskaart.shtml
Op de kaart heb ik inmiddels alle andere netwerken dan 4G voor iPhone 5 de vinkjes uitgezet en kom dan tot de verbazingwekkende ontdekking dat ik wél 4G zou hebben in een volstrekt landelijk gebiedje buiten het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst. Het stadje zelf, dat een grote toeristische trekpleister is, zou echter geen 4G hebben. Wie of wat beslist over de plekken waar de iPhone 5 wel 4G ontvangst heeft? Is het niet aan te geven dat juist in een toeristische omgeving als het stadje Bronkhorst ook grote behoefte is aan 4G voor de iPhone 5? Ik wil overigens nog een suggestie doen: is het niet mogelijk om de kaart ook om te kunnen zetten in sateliet, zodat exact is te zien waar 4G voor iPhone 5 beschikbaar is?
Reputatie 5
Hoi Mesritz,

Het plaatsen van antennes en bepaalde frequensties is een heel complex gebeure. Denk hierbij aan vergunningen, wetgeving, landlords, omwonenden en ga zo maar door. Daarnaast moet er ook daadwerkelijk plek zijn in de mast. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de antennes elkaars straling in de weg zitten. Op basis hiervan wordt dus gekeken waar we wat het beste kunnen plaatsen, of wat de mogelijkheden zijn. Aan de weergave van de dekkingskaart kan ik niets veranderen, maar je kunt deze feedback hier deponeren.
Hallo Maartje,

Komt Vodafone in de nabije toekomst ook met een ongelimiteerd 4G data abonnement?
Dat is ideaal om mijn trage(4mbit) vaste internet verbinding geheel te vervangen voor een 4G modem/router.
Nederland heeft nog veel "buitengebieden" met enkel internet via het vaste telefoonnetwerk.

Lijkt me een gat in de markt.

Gegroet, Eric van der Sluys
Reputatie 5
Badge +6
Goeie vraag @sluys777 . Maar daarop hebben wij als moderators geen antwoord. Vodafone wijzigt het abonnementenaanbod regelmatig. Wie weet wat de toekomst nog brengt?

Reageer