Red Together

  • 14 juni 2018
  • 168 reacties
  • 34083 keer bekeken


Toon eerste bericht

168 reacties

Reputatie 7
Badge +22
@Energieboy bedankt! Ik heb al besloten om gebruik te gaan maken van Red Together, maar eerst moeten mijn 3 abonnementen onder 1 klantnummer worden gezet. Staan op mijn naam, maar dus met 3 klantnummers. Helaas moet ik dat dus eerst afwachten, maar ik ben benieuwd hoe ver Vodafone inmiddels is... @Steven- ?? ;-)
TOP!
Wat goed om te horen dat je toch hebt besloten om over te stappen. Het vergt even wat administratief werk maar dan heb je ook wel wat 🙂. Laten we hopen dat Vodafone daar snel genoeg in is en je gebruik kan gaan maken van Red Together. Hou ons op de hoogte.
Reputatie 7
Hmmm, in Nederland is het mij wel duidelijk,

Mijn situatie;2x RED Super abonnementen (oude typen)

Red Super, onbeperk/onbeperk/12Gb
Omdat ik tevens Ziggo klant bent heb ik een data verdubbelaar, dus 12GB extra

2x 24Gb in totaal. Deze 24 GB mag ik beide ook in het buitenland inzetten.
De huidige RED abonnementen zijn 20Gb + 20Gb (Ziggo verdubbelaar) waarvan 20 GB in het buitenland is te gebruiken.

In de Red Together situatie zou ik dus dit krijgen;

40Gb Red Together (Ziggo verdubbelaar) = 80Gb + 80Gb i.v.m. Red Together Extra
Maandkosten, 40 euro (basis incl. Ziggo korting) + 15 euro voor Together Extra = 65 euro voor 160Gb
Ik kan die 160Gb verdelen over 2 abonnementen; 40/120, 80/80 of 120/40 het is allemaal mogelijk...

Tot zover is het mij helemaal helder...

Nu mijn vragen;

Ik heb extra simcard's gekoppeld aan mijn huidige abonnementen (auto- en werk telefoon) gaan deze extra simcards gewoon mee?

Hoeveel Gb kan ik "vrij" gebruiken zonder extra kosten in het buitenland? Is dit 40Gb per abonnement?, 80Gb ivm verdubbelaar of de maximale 160gb?


@Bullet Gaat het om Duo Simkaarten? In dat geval blijven deze simkaarten ongewijzigd.
Reputatie 7
Badge +15
Hi @Energieboy ik zie dat mijn collega @Marc- al gereageerd heeft 🙂
Reputatie 7
Volgens mij kun je alle lopende contracten zonder extra kosten migreren naar Red Together (extra), mits je geen toestel-afbetaling hebt op één van die abonnementen. In dat geval zou je die eerst moeten aflossen. Of is het anders en kan je pas overstappen als je (sim-only) contract afloopt? Volgens mij niet, want de procedure was altijd al dat je gratis ' omhoog' kon migreren. Downgraden naar een kleiner abonnement kon volgens mij ook altijd, maar dan wel tegen een vergoeding. Is dit correct?

Ik quote even alleen dit stukje, op de rest heb ik namelijk nog geen antwoord gevonden. Dit is intern uitgezet.

Je hoeft alleen de toestelafbetaling af te lossen in het geval van een contractoverdracht. Als er geen contractoverdracht nodig is hoef je deze dus ook niet af te lossen.

Je hoeft niet te wachten tot je contract afloopt.
Reputatie 7
Badge +22
@Marc-
Dus als je een vrouw en kind hebt, waarvan hun contract op eigen naam staat, moet ik eerst hun toestelafbetaling aflossen en dan kan ik deze omzetten? Aangezien dit wel het meest gaan voorkomen denk ik?

Wanneer iemand gewoon een Sim-Only dan heb je er geen last van natuurlijk 🙂
Reputatie 7
Badge +22
Hi @Energieboy ik zie dat mijn collega @Marc- al gereageerd heeft :)
Kom jij makkelijk van af 😉. HAHAHA
Reputatie 7
@Marc-
Dus als je een vrouw en kind hebt, waarvan hun contract op eigen naam staat, moet ik eerst hun toestelafbetaling aflossen en dan kan ik deze omzetten? Aangezien dit wel het meest gaan voorkomen denk ik?

Wanneer iemand gewoon een Sim-Only dan heb je er geen last van natuurlijk :)


Klopt inderdaad!
Reputatie 7
Badge +15

Hi @Energieboy ik zie dat mijn collega @Marc- al gereageerd heeft :)Kom jij makkelijk van af 😉. HAHAHA

Zeker weten 😅 maar je bent in goede handen bij @Marc-
Reputatie 1
Badge +2
Het schiet nog niet erg op, Vodafone moet nog steeds de abonnementen onder 1 klantnummer wegschrijven. Onbegrijpelijk dat dit dagen moet duren. Ik had gehoopt dat dit proces in de praktijk sneller zo gaan dan mij werd aangegeven via de telefoon, maar helaas. Dat kan je toch niet meer mee aankomen in 2018, met dit soort procedures?
Badge
All,

ik heb een vodafone Smart L, welke eind december afloopt, ook betaal ik tot die tijd maandelijks 18 euro voor mn telefoon af.
Het liefst wil ik asap over op een Red Together, samen met mijn vrouw, welke contract vrij is.

Kan ik ondanks dat mijn contract nog loopt over naar Red Together ?
Normaliter zou ik binnenkort nieuw abo afsluiten, en er een nieuw toestel bij nemen. hoe zit dat nu ? kan ik dat alsnog doen ?
Reputatie 1
Badge +2
Ja, je kunt een migratie doen, maar dan dien je wel eerst het toestel volledig af te betalen.
Badge
Ja, je kunt een migratie doen, maar dan dien je wel eerst het toestel volledig af te betalen.
maar kan ik dan, wanneer ik eerder overstap, er wel weer een toestel bij nemen ?
Reputatie 1
Badge +2
Dat weet ik niet, maar bel even naar 1201 😉
Reputatie 7
Badge +22
Hoi @Cornmeister ,
Zoals eouwehand al schrijft, je kan het beste even contact opnemen met de klantenservice. Het antwoord staat er volgens mij ook al tussen: Je hoeft alleen de toestelafbetaling af te lossen in het geval van een contractoverdracht. Als er geen contractoverdracht nodig is hoef je deze dus ook niet af te lossen. Je hoeft niet te wachten tot je contract afloopt.

In jouw geval zou ik het contact op de naam van de MAN nemen, Red Together, en dan kan het contract vrije abonnement van je VROUW naar die van de MAN en dan heb je daar geen problemen mee. Maar nogmaals, bellen met de klantenservice is wel het beste 🙂
Reputatie 7
Verder lees ik dat Vodafone het 'handig' vindt dat alles op één rekening komt. Indien er straks mogelijk sprake is van andere leden dan die van je eigen gezin en eventueel op een ander adres, dan lijkt het mij juist alles behalve handig als het totaalbedrag van één rekening geïncasseerd wordt. Want dan moet je iedere maand in de gaten houden of die mensen hun deel van de rekening wel naar je overmaken. Dan wordt je dus zelf een soort van incassobureau. Of is het anders en betaalt ieder straks wel zijn eigen deel vanaf zijn eigen rekening middels een incasso?

In mijn geval staan alle abonnementen (drie stuks) op drie verschillende klantnummers, maar wél al op mijn naam. Dit omdat ik die ooit heb afgesloten voor mijn twee kinderen, naast mij eigen abonnement, maar ik vind het wel heel omslachtig als je dan ook nog een overdracht zou moeten doen op naam als dit niet zo is. Is dat echt zo?


@eouwehand Ik had de andere vragen intern uitgezet. Daar heb ik inmiddels een terugkoppeling op.

  • Er is één rekening en daarbij hoort helaas ook één incasso. Het is niet mogelijk om ervoor te kiezen om het eigen deel via een aparte rekening te laten verlopen.
  • Als het abonnement op verschillende klantnummer staat is inderdaad ook daarvoor eerst een contractoverdracht nodig. Het moet op één klantnummer komen te staan. Dit is echter wel een situatie die ik nog niet eerder heb gezien en zelden voorkomt. Normaal staat alles op één klantnummer als het op dezelfde naam staat.
Reputatie 1
Badge +2
@Marc- Bedankt voor de terugkoppeling! Inmiddels heb ik van beide abonnementen die overgezet moeten worden een factuur ontvangen. Ik neem aan dat dit de afrondende zijn, want op 1 factuur zie ik een verrekening (er is minder in rekening gebracht ),. Dus ik ga er vanuit dat die (Sim-only) abonnementen nu overgezet kunnen worden naar dat ene klantnummer. Alhoewel, er vinden maandelijks rond de 21ste en de 23ste incasso’s plaats, dus wellicht ben ik te voorbarig.

Het is verder jammer dat dit hele proces lang duurt en dat je nergens kunt zien of het überhaupt wel in gang is gezet sinds afgelopen maandag. Telefonisch kan er ook niets over worden opgevraagd , maar gezien de verrekening, ga ik er maar vanuit dat de ‘verhuizing’ nog loopt. Jij kunt daar zeker ook niet zinnigs over zeggen?
Reputatie 1
Badge +2
Omzetten gaat zo moeizaam. Ik ben nu al vanaf vorige week maandag bezig om de abonnementen (die allemaal al op mijn naam stonden) om te zetten naar hetzelfde klantnummer. Nu zijn het drie verschillende die ooit aangemaakt zijn door Vodafone, dus daar kon (en kan) ik zelf niets aan doen. Maar de abonnementen op Red Together zetten kan alleen als aan die voorwaarde is voldaan.

Ondanks dat ik meerdere malen expliciet heb gevraagd wat ik nog meer moest of kon doen van mijn kant om dit in goede banen te leiden, blijkt nu ineens dat de omzetting is tegen gehouden omdat de abonnementen niet allemaal van hetzelfde bankrekeningnummer worden geïnd. Dat die rekeningen wel gewoon om mijn naam stonden doet niet ter zake, ze hadden gelijk moeten zijn. Alleen heeft niemand mij dit in al die gesprekken die ik al gevoerd heb hierover verteld.

Dat het is geweigerd door het systeem, hoor ik pas nadat dat ik zelf weer ben gaan bellen. Dus ik ben nog steeds geen steek verder en kan niet telefonisch worden doorgezet (nadat ik zelf direct de bankrekeningnummers had aangepast terwijl ik ze nog aan de telefoon had).

Het is weer wachten tot mijn verzoek opnieuw in behandeling wordt genomen, terwijl mij dit al uren heeft gekost. Vodafone, maak nou even iemand vrij om dit om te zetten, dit is zo frustrerend.
Reputatie 7
Badge +22
@eouwehand wat vervelend dat het allemaal zo lang duurt. Ik heb begrepen dat dit nieuwe abonnement allemaal verloopt via specialisten op het nummer 0800 - 22 66 789 (gratis). (Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8:00 - 18:00 uur. Zaterdag van 08:00 - 20:00 uur. Via Twitter of Facebook kunnen we dit helaas niet regelen.)

Heb je dit ook al eens aan de lijn gehad, of alleen maar :)
Ik zoek even een oplossing om het sneller te laten gaan maar aangezien ik niet bij Vodafone werk kan ik je er ook niet echt verder mee helpen. Had het graag voor je willen regelen, duurt zeker allemaal veel en veel te lang.
Reputatie 1
Badge +2
@Energieboy

Bedankt voor je poging om mij toch verder te helpen ;-)

Ik heb toch weer de telefoon gepakt, gebeld met 0800 - 22 66 789, alles uitgelegd en wederom krijg ik de mededeling (nadat ik twee medewerkers heb gesproken) dat ik niet kan worden doorverbonden met de afdeling die de abonnementen op één klantnummer kan zetten. En nu komt het mooie, ‘deze afdeling is helaas voor ons ook niet telefonisch bereikbaar’. Ze hebben daar gewoon geen telefoon!

Twee keer alles uitgebreid uitgelegd, maar ze kunnen niets anders doen dan via de bestaande case nogmaals het verzoek indienen.

Ondanks dat het fout is gegaan, ik al ruim een week wacht en totaal al uren heb gebeld, is dit waar ik het mee moet doen. Geen enkele medewerker denkt op zo'n moment 'out of the box' en zet die extra stap die nodig is om een klant echt te helpen (waarbij het zo moeizaam verloopt). Ook geeft bijna iedere medewerker die ik spreek bijna elke keer andere antwoorden, terwijl mijn vragen hetzelfde zijn en waren.


Waarom werkt het altijd zo bij dit soort bedrijven? Als het werkt, dan werkt het. Maar het moet niet buiten de paden lopen, want dan ben je kansloos. We weten het allemaal, maar er verandert ondertussen niets.

Wel je elke keer met 'klant tevredenheidsonderzoekjes' lastig vallen nadat je contact hebt gehad, maar dit soort dingen veranderen nooit.. ---> 'Dit zijn onze procedures en daar houden wij ons aan (hoe bont we het ook maken)'.

Lees in plaats daarvan dit soort verhalen eens terug Vodafone, neem contact met mij op om er echt iets van te leren.

Ik heb nu wel net (op mijn verzoek) een bevestiging per mail gekregen over deze case. Tot nu toe had ik die namelijk nog geen enkele keer gekregen, ondanks dat dit bij sommige gesprekken was gemeld. Dus daardoor had ik geen zekerheid dat er ook maar iets gebeurde aan mijn omzetting (behalve mondelinge toezeggingen). Nu heb ik wel onderstaande bevestiging. Over de nietszeggende inhoud en schrijffout zal ik maar niet beginnen ;-)

’Hierbij een bevesiting over de case.
Ik heb de case aangevuld zodat ze er mee verder kunnen.
Groetjes

Team Vodafone’
Reputatie 1
Badge +2
Ter aanvulling, hier nog een vervolg over mijn ervaringen met 'Red Together'

https://forum.vodafone.nl/abonnementen-2/red-together-294974/index1.html#post295583
hoi @eouwehand

Ik heb geregaereerd op je topic waarin beschreven is hoe jij dit ervaart. Nogmaals dank voor je eerlijkheid en je feedback!
Sorry maar dit is een waardeloos abonnement. Zoveel data maar een datasim is niet mogelijk, maar wel een extra abonnement van 15 euro aanbevelen waar huidige red super abonnees nu niets voor betalen. Heel erg jammer.
Ik wil graag met het hele gezin over op red together. Alleen zitten we met verschillende abbo periodes bij andere providers . Ik zelf kan bv per oktober afsluiten met 1 kind. Mijn man pas in maart en mijn oudste in augustus . Nu is mijn vraag ... kan ik hun achteraf toevoegen? En deze abbo’s zijn allemaal Sim only ?`


*moderator: topic verplaats naar bestaand topic
Reputatie 7
Badge +22
Hoi @Rebecca77
Welkom op de klanten helpt klanten Community van Vodafone.

Het antwoord is JA.
Je kan in oktober voor jezelf en voor je kind het abonnement Red Together nemen en later je mag en nog een kind toevoegen. Dat is geen enkel probleem. Overstappen van een andere provider naar Vodafone is ook zeer makkelijk te regelen online.

Mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust.
Dank je wel voor het antwoord !

Dus ik neem bv dan red together , mijn dochter red together extra en uiteindelijk de andere twee ook?
en het is Sim only toch bij zowel red together als together extra ?

Reageer