Sticky

10 tips & tricks om je telefoon sneller te maken

  • 21 januari 2016
  • 0 reacties
  • 7481 keer bekeken

Reputatie 4
Badge +8

Uiteindelijk krijgt iedereen ermee te maken: je telefoon wordt na verloop van tijd steeds trager. Met deze 10 tips & tricks zorg je ervoor dat je weer probleemloos overal doorheen vliegt!

 

1. Waarom is mijn telefoon traag?
Controleer eerst waar het geheugen aan wordt verbruikt. Bij Android vind je dit via Instellingen > Opslagruimte. Bij iOS ga je naar Instellingen > Algemeen > Verbruik.
Hieruit kun je opmaken waar je het beste kunt beginnen met opschonen, bijvoorbeeld apps, foto's, filmpjes, muziek en downloads. Verwijder zoveel mogelijk onderdelen die je niet gebruikt. Zo heeft je telefoon weer meer ruimte om sneller te reageren.

2. Cachegeheugen
Is het hiermee niet opgelost? Maak dan het cachegeheugen leeg. Veel apps gebruiken geheugen voor het opslaan van gedownloade inhoud. Anders dan bij het downloaden van bestanden gaat het hierbij om downloads door de app zelf. Dit noemen we cachegeheugen.

Vaak ruimen apps het cachegeheugen dat ze gebruiken netjes op als je de app afsluit, óf stellen ze hier een limiet aan. Toch is het verstandig om het cachegeheugen regelmatig te legen. Het makkelijkste is om een aparte cache cleaner app te installeren, of een cleaner app die ook het cachegeheugen meeneemt. Dit is ook een handige tip als je de melding krijgt dat je geheugen vol is!

3. Startscherm
Gebruik een statische achtergrond in plaats van een bewegende. Daarnaast is het verstandig om niet te veel apps op je startscherm vast te zetten. Als je ze in een mapje plaatst, verbeter je op een simpele manier de prestaties van je toestel.

4. Verwijder apps die je niet vaak gebruikt
Controleer regelmatig in je app overzicht of er applicaties zijn die je niet meer gebruikt. Waarschijnlijk ben je verbaasd wat er allemaal actief is. Apps die wel geïnstalleerd zijn maar niet meer gebruikt worden, belasten alsnog het werkgeheugen van je toestel. Neem daarom eens een kijkje in je applicatiebeheer en sluit de apps die je niet nodig hebt.

Voor iOS

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'. Tik daarna op de naam van een app om deze uit te schakelen of te verwijderen.

Voor Android

Tik op de app en houd deze ingedrukt. Daarna kun je de app uitschakelen of verwijderen.


5. Start je toestel regelmatig opnieuw op
Dit is misschien logische tip, maar het helpt wel. Als je je toestel gebruikt blijven er op de achtergrond altijd apps en processen actief die het werkgeheugen belasten. Start je telefoon daarom regelmatig opnieuw op.

6. Schakel GPS en Bluetooth uit
GPS en Bluetooth zorgen er niet alleen voor dat je batterij sneller leeg raakt, maar ook dat je telefoon langzamer wordt. Vergeet niet om GPS weer in te schakelen als je met je telefoon wilt navigeren!


7. Synchroniseer met mate
Wil jij altijd alles up to date hebben? Dat snappen we! Maar, daarom synchroniseert je telefoon dus constant.  Dit vraagt veel van je telefoongeheugen, je batterij en je internetverbinding. Via je instellingen zie je wat er allemaal gesynchroniseerd wordt en hoe vaak.

8. Zorg dat je de nieuwste software hebt
Het is altijd belangrijk om de nieuwste software te hebben. Meestal krijg je vanzelf een melding dat er een nieuwe update beschikbaar is, maar je kunt je toestel ook handmatig naar nieuwe updates laten zoeken. Nieuwe software-updates zorgen voor betere prestaties en maken je toestel ook weer en stuk veiliger en sneller. Zorg er wel voor dat je de update via WiFi uitvoert als dat kan, anders kan het nogal een aanslag op je databundel zijn.

9. Maak een back-up van je foto’s en filmpjes
Filmpjes en foto's nemen door de verbeterde kwaliteit steeds meer ruimte in beslag op je toestel. Een HD-filmpje van een minuut is al snel 80 MB. We raden je daarom aan om regelmatig je bestanden over te zetten naar je computer of een clouddienst. De meeste clouddiensten bieden ook de optie om je bestanden automatisch te synchroniseren. Let er ook hier op dat je dit zo instelt dat de synchronisatie alleen via WiFi gebeurt.

10. Herstel de fabrieksinstellingen (maar maak wel eerst een back-up!)
Als laatste redmiddel: terug naar de fabrieksinstellingen. Als je met de bovenstaande acties nog steeds niet het gewenste resultaat behaald hebt, kun je er nog altijd voor kiezen om de fabrieksinstellingen terug te zetten. Maak wel eerst een back-up van je gegevens!

 

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Stel je vraag en open je eigen topic. 


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.