Sticky

Tips & tricks om je telefoon sneller te maken

  • 21 januari 2016
  • 0 reacties
  • 6486 Bekeken

Reputatie 4
Badge +8
http://voda.fo/ne/927ocVroeg of laat krijg je er waarschijnlijk mee te maken: je telefoon wordt na verloop van tijd steeds trager. Met onderstaande tips & tricks zorg je ervoor dat je weer probleemloos overal doorheen vliegt!

Breng je telefoongeheugen in kaart en maak je cachegeheugen leeg
Controleer eerst waar het geheugen aan wordt verbruikt. Bij Android kun je hiervoor op de meeste telefoons gaan naar Instellingen > Opslagruimte. Bij iOS ga je naar Instellingen > Algemeen > Verbruik. Hieruit kun je opmaken waar je het beste kunt beginnen met opschonen, bijvoorbeeld apps, foto's, filmpjes, muziek en downloads. Mocht het hiermee niet zijn opgelost, dan kun je het cachegeheugen leegmaken. Veel apps gebruiken geheugen voor het opslaan van gedownloade inhoud. Anders dan bij het downloaden van bestanden gaat het hierbij om downloads door de app zelf. Dit noemen we cachegeheugen. Vaak ruimen apps het cachegeheugen dat ze gebruiken netjes op zodra je de app afsluit of stellen ze hier een limiet aan. Het is echter toch verstandig om het cachegeheugen regelmatig leeg te maken. Het makkelijkste is om een aparte cache cleaner app te installeren, of een cleaner app die ook het cachegeheugen meeneemt. Dit is ook een handige tip als je de melding krijgt dat je geheugen vol is!

Maak je startscherm leeg
Bij sommige toestellen staat er een bewegende achtergrond vooraf geïnstalleerd. Om je toestel sneller te maken raden we je aan om deze te vervangen door een statische achtergrond. Daarnaast kun je het beste niet te veel apps op je startscherm vastzetten. Als je ze in een mapje plaatst verbeter je op een simpele manier de prestaties van je toestel.

Verwijder apps die je niet vaak gebruikt
Controleer regelmatig in je app overzicht of er applicaties zijn die je niet meer gebruikt. Je zult waarschijnlijk verbaasd zijn wat er allemaal actief is. Apps die wel geïnstalleerd zijn maar niet meer gebruikt worden, belasten alsnog het werkgeheugen van je toestel. Neem daarom eens een kijkje in je applicatiebeheer en sluit de apps die je niet nodig hebt.

Start je toestel regelmatig opnieuw op
Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar het helpt wel. Als je je toestel gebruikt blijven er op de achtergrond altijd apps en processen actief die het werkgeheugen belasten. Start je telefoon daarom regelmatig opnieuw op.

Schakel GPS en Bluetooth uit
GPS en Bluetooth zorgen er niet alleen voor dat je batterij sneller leeg raakt, maar ook dat je telefoon langzamer wordt. Vergeet niet om GPS weer in te schakelen als je je telefoon wilt gebruiken om te navigeren.

Synchroniseer met mate
Als je altijd alles up-to-date wil hebben is het natuurlijk heel handig als je telefoon steeds van alles synchroniseert, maar houd er rekening mee dat dit veel van je telefoongeheugen, je batterij en je internetverbinding vergt. Via je instellingen kun je nakijken wat er allemaal gesynchroniseerd wordt en hoe vaak.

Zorg dat je de nieuwste software hebt
Het is altijd belangrijk om de nieuwste software te hebben. Meestal krijg je vanzelf een melding dat er een nieuwe update beschikbaar is, maar je kunt je toestel ook handmatig naar nieuwe updates laten zoeken. Nieuwe software-updates zorgen doorgaans voor betere prestaties en maken je toestel ook weer en stuk veiliger en sneller. Zorg er wel voor dat je de update via wifi uitvoert als dat kan, anders kan het nogal een aanslag op je databundel zijn.

Maak een back-up van je foto’s en filmpjes
Filmpjes en foto's nemen door de verbeterde kwaliteit steeds meer ruimte in beslag op je toestel. Een HD-filmpje van een minuut is al snel 80 MB. We raden je daarom aan om regelmatig je bestanden over te zetten naar je computer of een clouddienst. De meeste clouddiensten bieden ook de optie om je bestanden automatisch te synchroniseren. Let dan wel op dat je dit zo instelt dat de synchronisatie alleen via wifi plaatsvindt.

Herstel de fabrieksinstellingen (maar maak wel eerst een back-up!)
Als je met de bovenstaande acties nog steeds niet het beoogde resultaat behaald hebt kun je er nog altijd voor kiezen om de fabrieksinstellingen terug te zetten. Het is dan wel aan te raden om van tevoren een back-up te maken van de gegevens die je wilt bewaren.Aan dit topic hebben de volgende moderators meegewerkt: 

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, start dan een nieuw topic.