Menu Toggle

Welkom op de Vodafone Community

Abonnementen

Betaalde sms- of internetdiensten

Moderator

stop-betaalde-sms-diensten-illu-l.pngSteeds vaker komt het voor dat mensen bewust of onbewust gebruik maken van een betaalde sms- of internetdienst. In het geval dat dit onbewust gebeurt is dat vervelend aangezien de kosten hiervoor wel in rekening worden gebracht. Op onze website kun je lezen hoe je een blokkade kunt plaatsen voor diverse smsdiensten. Helaas is het voor ons niet mogelijk om internetdiensten te blokkeren. Dit is vastgelegd in de Wet Netneutraliteit.

 

Wat zijn betaalde sms- of internetdiensten?

Hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

Hoe kan ik me hiervoor afmelden?

Wat doet Vodafone?

Mijn kosten zijn onterecht, wat nu?

 

Wat zijn betaalde sms- of internetdiensten?

Betaalde sms-berichten, ook wel premium sms-berichten genoemd, zijn sms'jes waarvoor je een hoger tarief betaalt dan het standaard tarief voor sms. Voorbeelden hiervan zijn abonnementen op betaalde ringtones, informatie over beurskoersen of voetbaluitslagen, sms-chat-diensten, het stemmen per sms bij televisieprogramma's of aankopen via apps/games. Aanbieders (ook wel Content Provider genoemd) van deze diensten mogen deze betaalde sms-berichten alleen versturen als klanten zich actief hebben aangemeld via sms, internet of door je nummer achter te laten op een website.

 

Hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

Het moet bij het aanmelden van een sms- of internetdienst duidelijk zijn dat het gaat om extra kosten. Zo kun je bewust de keuze maken om gebruik te willen maken van deze dienst. 

 

Hoe kan ik me hiervoor afmelden?

Heb je je hiervoor niet aangemeld of ben je in de veronderstelling dat je dit niet gedaan hebt kun je via de website van De Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten nakijken of je aangemeld bent voor een betaalde sms- of internetdienst. Als dit het geval is kun je hier ook aangeven dat je deze dienst wilt blokkeren. Dit met uitzondering van internetdiensten. 

 

Wat doet Vodafone?

Vodafone gaat nog een stap verder door de bewijslast om te draaien. Bij het geringste vermoeden van misleiding door sms dienstverleners krijgen klanten direct hun geld terug. De kosten hiervan verhaalt Vodafone vervolgens op de aanbieder van de sms-dienst. Bij herhaaldelijke overtreding, sluit Vodafone de aanbieder af van zijn netwerk.

 

Mijn kosten zijn onterecht, wat nu?

Heb je je afgemeld, heb je jouw nummer geblokkeerd tegen betaalde sms-diensten of heb je je nooit aangemeld en zie je toch kosten op je factuur? Dan kun je via My Vodafone een klacht indienen. Ga hiervoor op My Vodafone naar Vragen & Verzoeken - Nu overlast melden - tabblad Betaalde diensten. Je klacht wordt dan onderzocht en je krijgt hier zo snel mogelijk een reactie op. 

Groet - Kind regards,
Kyra

Moderator

Meer weergeven
3 ANTWOORDEN
Ik ben nieuw!

Goede middag ik A van der werf van A.B.buxus.nl met klant nr *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen*
ben bezig geweest met iemand van de vodafone hulpdienst om betaalde diensten te kunnen uitzetten , Deze pesoon heeft mij duidelijk gemaakt dat we  deze factuur  bedragen van deze diensten terug kunnen vorderen . Het gaat om dit telefoon nr *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen* met  de volgende bedragen bij de volgede factuur nr s,, voor zo ver ik terug kan kijken .

rekeningnummer  *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen* datum 13 mei   aankopen bij derden inclu btw 22,50 euro

rekeningnummer  *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen* datum 16 juni   aankopen bij derden inclu btw 30,00 euro

rekeningnummer  *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen* datum 17 juli    aankopen bij derden inclu btw 37,50 euro

rekeningnummer  *moderator edit: @abbuxus om misbruik van je gegevens te voorkomen a.u.b. in het vervolg geen klantnummers, 06-nummers en rekeningnummers op het forum plaatsen* datum 17 augustus aankopen bij derden inclu btw 30,00 euro

 

Vriendelijke groet a.p van der werf

 

 

Meer weergeven
Moderator

@abbuxus, welkom op het Vodafone Forum. Via het Forum kunnen we dit helaas niet controleren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.


Groet(jes),
Marc

Moderator

Meer weergeven
Ik ben nieuw!
Nou ja, eigenlijk een vraag; Duidelijk dat sms-diensten anders werken dan Internet diensten. Echter mijn vraag is, hoe kunnen content bedrijven op mijn rekening factureren als er geen 06- nummer of andere gegevens zijn achtergelaten. Kunnen contentbedrijven dat ook doen op basis van ip-adressen?
Meer weergeven