Menu Toggle

Welkom op de Vodafone Community

Abonnementen

Hoe krijg ik meer inzicht in mijn verbruik via mijn toestel?

Vodafone

Verbruik_icon.pngWe zien in onze statistieken dat het dataverbruik onder onze klanten blijft groeien. We hebben in de afgelopen maanden maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat onze klanten zelf meer inzicht kunnen krijgen in hun dataverbruik.

 

Je kunt ten alle tijden je resterende tegoed raadplegen via je computer door in te loggen in My Vodafone. Ook hebben wij recent de My Vodafone app verbeterd waardoor je ook onderweg je verbruik kunt bekijken. Daarnaast hebben abonnementen die sinds april 2014 zijn aangesloten de mogelijkheid om de BloX Beperkt Internet aan te zetten waardoor er geen kosten meer kunnen ontstaan door internet buiten je bundel. Op je factuur vind je ook precies terug wanneer je internet hebt gebruikt, en hoeveel data er is verbruikt.

 

Het is wel zo dat wij in verband met wetgevingen niet kunnen zien waaraan je internet precies wordt verbruikt. Wij kunnen bijvoorbeeld niet zien welke apps je gebruikt aangezien we op afstand niet in je telefoon kunnen kijken. De meeste toestellen van tegenwoordig bieden jou de mogelijkheid om dit zelf in de gaten te houden. Het verbruik in je toestel kun je dan altijd vergelijken met het verbruik dat je ziet in My Vodafone.

 

Je verbruik controleren in de My Vodafone app:

 

Ga naar inloggen – tegoed. Je ziet dan precies welke BloX je hebt geactiveerd en hoeveel MB’s je nog kunt besteden tot en met de laatste dag van de maand. Linksonder zie je tot wanneer het internettegoed is bijgewerkt, en rechtsonder zie je over hoeveel dagen je een nieuwe bundel krijgt. Ook zie je hier je buitenbundel tegoed. Deze kosten verschijnen volgende maand op je factuur.

 

Het verbruik per app controleren via je iPhone

 

dataverbruik iphone.jpg

Via instellingen – mobiel netwerk – gebruik mobiele data houdt je

iPhone bij hoeveel data er verbruikt wordt, en welke apps dit verbruik veroorzaken. Om dit goed zelf bij te houden kun je onderaan de teller telkens op de eerste van de maand resetten. Ook kun je per app aangeven dat zij wel of geen gebruik mogen maken van je databundel.

Onderaan zie je dan vanaf welke datum je telefoon het verbruik meet, en bovenaan het overzicht zie je het totale verbruik van de hele periode.

 

Schakel ook Pushberichten uit als je niet wilt dat apps automatisch op de achtergrond gegevens binnenhalen. Om dit te doen ga je naar instellingen > berichtgeving > je kiest dan de betreffende apps en kiest bij meldingsstijl > geen.

 

 

Het verbruik per app controleren via je Android toestel

 

dataverbruik Android.jpg

Sinds versie 4 (Ice Cream Sandwich) van dit

besturingssysteem biedt het een heel nuttige functie: de optie gegevensverbruik. Deze optie vind je via instellingen - gegevensgebruik. Hier kun je twee limieten instellen. Bij één limiet krijg je een waarschuwing, en bij de andere limiet blokkeert je toestel je mobiele internet.

 

Als je de limieten aan de voorzichtige kant instelt zit je altijd veilig. Hou er wel rekening mee dat dit verbruik indicatief is, en dat het daadwerkelijke verbruik alleen te zien is in je My Vodafone account.

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------

 

Gebruikers die hebben bijgedragen aan dit topic: @Netwerker 

Nieuw op het forum? Lees eerst de

huisregelsOp privéberichten reageer ik alleen als deze op verzoek zijn gestuurd.