Menu Toggle

Welkom op de Vodafone Community

Abonnementen

Nummerbehoud voor abonnementen - Alle ins & outs

Moderator

Nummerbehoud_icon.pngOp onze website kun je veel informatie vinden over hoe je nummerbehoud aan kunt vragen. Via een eenvoudig menu kun je je huidige situatie aanklikken en daarna de situatie waar je naartoe wilt. Vervolgens zie je stap voor stap wat de verdere procedure is. Toch merken wij dat er nog een aantal dingen niet geheel duidelijk zijn en in dit topic geven we dan ook nog een korte samenvatting.

 

______________________________________________________________________________

 

Abonnement (niet Vodafone) naar Vodafone abonnement

 

Je kunt via onze website een nieuw abonnement aanvragen of een bestelling doen voor prepaid. Uiteraard is dit ook telefonisch of in een winkel mogelijk. Als je over wilt stappen naar een abonnement van Vodafone zeg dan het abonnement bij je huidige provider niet op. Vodafone zorgt er namelijk voor dat je abonnement bij je huidige provider wordt opgezegd. Zo weet je zeker dat je nummer niet komt te vervallen en loopt het mooi in elkaar over!

 

Bij de aanvraag dien je ook rekening te houden met de opzegtermijn van 1 maand. Houd hier dus rekening mee om eventuele dubbele kosten te voorkomen. Je kunt zelf een gewenste datum aangeven voor het overzetten van je nummer. Het overzetten van je nummer kan alleen op werkdagen en niet in het weekend. Kies je een dag in het weekend, dan wordt er gekeken naar een andere mogelijke datum. Maak je gebruik van prepaid, dan gaat de procedure wat sneller. De aanvraag neemt dan vijf tot tien werkdagen in beslag. Ook hierbij geldt wel dat het nummer niet overgezet kan worden in het weekend.

 

Zodra het nummerbehoud goedgekeurd is krijg je van ons bericht per sms. Hierin staat vermeld op welke dag het nummer over wordt gezet. Het is raadzaam die dag op pad te gaan met beide simkaarten. Zowel van je huidige provider als van Vodafone. Het kan namelijk de hele dag duren voordat het nummer overgezet wordt en zo ben je niet onbereikbaar. Dit gaat geheel automatisch en je hoeft daar dus niets voor te doen. Zodra de simkaart van je huidige provider niet meer werkt, gaat het allemaal heel snel. Plaats de Vodafone simkaart dan in je toestel en je kunt er mee aan de slag!

 

Als je voor een abonnement met een toestel hebt gekozen, versturen we het toestel zo snel mogelijk. Hierbij dien je wel even te wachten tot het nummerbehoud goedgekeurd is. Het kan dus voorkomen dat je het toestel en de nieuwe simkaart eerder in huis hebt dan dat het nummer overgezet is naar Vodafone. Aangezien onze toestellen simlockvrij zijn kun je de simkaart van je huidige provider ook in het nieuwe toestel gebruiken. Mocht de simkaart een ander formaat hebben, vraag dan bij de huidige provider na of het mogelijk is de simkaart om te ruilen.

 

Nummerbehoud na ingang abonnement

 

Als je je nummer mee wilt nemen dien je dit altijd vooraf aan te vragen. Het is niet mogelijk je nummer nog over te laten zetten als je al een actief abonnement van Vodafone hebt. Wel kun je het nummer dan over laten zetten naar prepaid, zodat het niet verloren gaat.

 

Twee bestaande telefoonnummers niet te wisselen

 

Als je zowel Vodafone prepaid als een abonnement van Vodafone hebt, maak je gebruik van twee telefoonnummers. Het is niet mogelijk om deze twee nummers te wisselen. Als je twee abonnementen hebt van Vodafone kun je ook daarbij de nummers niet onderling wisselen. Mocht je een telefoonnummer van iemand over willen nemen, kan diegene het contract aan jou overdragen.

 

Nummerbehoud wijzigen

 

Als er bepaalde gegevens niet kloppen in je nummerbehoudverzoek, ontvang je van ons een sms. Hierin vind je een link. Via die link kun je het verzoek dan zelf aanpassen en opnieuw indienen. Zo hoef je niet opnieuw contact met ons op te nemen!

 

Nummerbehoud annuleren

 

Als je nummerbehoud bij Vodafone aan hebt gevraagd, maar je toch liever bij je oude provider blijft dan kan dat natuurlijk. Hiervoor dient de aanvraag wel geannuleerd te worden. Heb je de bestelling in een Vodafone winkel gedaan, dien je de bestelling daar binnen 48 uur te annuleren. Heb je de bestelling online of telefonisch gedaan, heb je een zichttermijn van 14 dagen. Als de bestelling nog niet geleverd is, kun je het telefonisch annuleren.

 

Is je toestel wel al geleverd en je wilt toch terug naar je oude provider kan dat natuurlijk ook. Je nummer is dan wel al overgezet en er moet dan een nieuwe aanvraag komen. Je kunt het pakket retour sturen en je bestelling wordt dan geannuleerd. Daarnaast dien je zelf contact op te nemen met je vorige provider en deze zal dan een aanvraag voor nummerbehoud doen.

 

Vodafone verlaten Smiley Verrast

 

Dit laatste zien we natuurlijk liever niet gebeuren, maar mocht je toch de keuze maken over te stappen naar een andere provider dan kan dat natuurlijk ook. Vodafone zal het nummer dan overdragen naar je nieuwe provider. Ook hier dien je rekening te houden met de einddatum van je abonnement en de opzegtermijn. Als de einddatum van je abonnement al geweest is, is er geen reden tot paniek. Je kunt gewoon gebruik blijven maken van je Vodafone abonnement tot het nummer over wordt gezet. Als dit betekent dat je abonnement slechts een gedeelte van de maand bij Vodafone actief is, krijg je het tegoed naar rato.

 

Heb je een particulier abonnement en wil je voor de einddatum overstappen met nummerbehoud? Dan kun je in sommige gevallen je contract afkopen.

De kosten voor de resterende tijd van je abonnement betaal je in één keer. Let hierbij op dat een eventuele korting komt te vervallen.

Heb je alleen nog een opzegtermijn van één maand? Dan moet je nog even geduld hebben. Het is namelijk niet mogelijk om de opzegtermijn af te kopen.

 

Hoe vraag je dit aan?

Je kunt dan bij jouw nieuwe provider een abonnement of Prepaid met nummerbehoud aanvragen. Geef hierbij aan op welke datum je graag wilt overstappen. Jouw nieuwe provider gaat dit vervolgens samen met Vodafone in orde maken. Zodra het nummerbehoud is goedgekeurd, brengt je nieuwe provider je op de hoogte.

 

Heb je een zakelijk abonnement?

Dan is het helaas niet mogelijk om met nummerbehoud je abonnement af te kopen. Wil je graag je nummer meenemen naar een andere provider? Vraag dit dan minimaal 1 maand voor de einddatum van je huidige abonnement aan. Je hebt namelijk 1 maand opzegtermijn. Als je het later aanvraagt, dan gaat maand in vanaf het moment dat je dit aanvraagt.

 

Nummerbehoud voor prepaid

Alle informatie over nummerbehoud voor prepaid vind je hier.

 

Om over het nummerbehoud te discussiëren met andere forumgebruikers kun je terecht in dit topic.

 

______________________________________________________________________________

Gebruikers en moderators die aan dit topic hebben bijgedragen: @Annabelle@AstridG@BasT@Maartje, @Marc-@_Nadia_@Netwerker@Per,  @RobbieE@Serkan 

Groet - Kind regards,
Kyra

Moderator