Menu Toggle

Welkom op de Vodafone Community

Buitenland

Hoe zit het met je netwerk in het buitenland?

Moderator

buitenland2.pngEen leuke bijkomstigheid van mobiele telefonie is dat je ook in het buitenland bereikbaar blijft. Maar wat als het niet zo soepel verloopt als je verwachtte? In dit topic leggen we een en ander uit over het gebruik van een buitenlands netwerk. Lees de tips even door, pas aan wat nodig is, en geniet dan lekker van je reis!

Verbinding maken met een buitenlands netwerk
Als je in het buitenland gebruik wilt maken van je nummer moet je eerst verbinding maken met een lokaal netwerk. Vaak doet je toestel dit automatisch. In dat geval hoef je niets te doen en kun je lekker achterover zitten met een heerlijke cocktail. Het is ook mogelijk dat je handmatig moet zoeken naar een netwerk. Op onze website vind je hoe je met jouw toestel een netwerk kunt selecteren.


Netwerkdekking in het buitenland
In het buitenland maak je gebruik van het lokale netwerk van de provider die je hebt ingesteld in je toestel. Dat netwerk is mede bepalend voor jouw netwerkdekking. Net zoals in Nederland kan jouw ervaring van de netwerkdekking per gebied verschillen. Er zijn plaatsen waar er betere 3G/4G dekking is dan op andere plaatsen.


Sinds 1 juni 2017 kunnen alle Vodafone-klanten in de EU gebruik maken van hun eigen nationale bundel zonder dat hiervoor extra kosten worden berekend. Dit principe heet 'Roam Like at Home'. In dit topic vind je meer informatie over de roaming regulering en de Fair Use Policy (FUP). Daarnaast vind je op onze website alle tarieven per land. 

Soms heb je in kleine dorpjes of in een afgelegen of bosrijk gebied ook minder goede ontvangst. Als je je toestel instelt op alleen 2G/GSM is de kans groot dat je bereik beter is. Je internetsnelheid ligt dan wel een heel stuk lager, maar bellen en sms’en lukt dan vaak wel.

De invloed van netwerk-frequenties
Als je buiten Europa op vakantie gaat kan het voorkomen dat de lokale netwerkaanbieders een frequentie gebruiken die jouw toestel niet ondersteunt. Controleer voordat je op reis gaat of jouw toestel de lokale frequenties kan ontvangen.


Welk netwerk kies ik?
Wij hebben overeenkomsten met bepaalde buitenlandse netwerkaanbieders zodat we er zeker van zijn dat je ter plekke gebruik kunt maken van een netwerk. Je telefoon maakt hierdoor automatisch verbinding met het voorkeursnetwerk. Je kunt elke lokale netwerkaanbieder kiezen die je zelf wil, maar de dekking op jouw locatie kan per netwerkaanbieder verschillen. Probeer dit ter plekke even uit als je bereik iets minder is.


Waarom kan ik niet bellen en sms’en?
Het is mogelijk dat de lokale netwerkaanbieder geen goede dekking heeft op jouw locatie. Controleer bovenaan in je display of je voldoende streepjes bereik hebt. Zo niet, probeer dan eens handmatig een andere aanbieder te selecteren.


Als je nog steeds niet kunt bellen of sms’en staat er misschien een blokkade voor het buitenland aan. Neem in dat geval contact op met de klantenservice zodat de blokkade verwijderd kan worden.

Waarom werkt mijn internet niet?
Kun je wel bellen en sms’en  maar krijg je geen verbinding met internet? Controleer dan of de instellingen van je telefoon goed staan:  op deze pagina vind je de juiste instellingen voor jouw toestel. Om gebruik te kunnen maken van internet moet in ieder geval je data/gegevensroaming aan staan. Heb je een iPhone? Schakel dan de optie EU-internet uit.

Als je instellingen goed staan is het mogelijk dat er lokaal geen 3G- of 4G-dekking is. Probeer in dat geval eens of het wel lukt met een andere netwerkaanbieder of kies handmatig het 2G/GSM netwerk.


Bon voyage! 

 

Groet - Kind regards,
Astrid
Moderator

Smartphone Crew - Forum NL

2 ANTWOORDEN
Ik ben nieuw!

Mijn ervaring in midden Frankrijk, de Morvan: dekking is uiterst moeilijk. Sommigen mensen hebben op een bepaald plekje wat bereik. Maar mij is het niet gelukt om een bericht te versturen, ondanks hulp van ervaren mensen. Netwerkbeheerders lieten mij niet toe. Ik vermoed dat Vodafone met hen geen contract heeft.

Meer weergeven
Moderator

Mijn ervaring in midden Frankrijk, de Morvan: dekking is uiterst moeilijk. Sommigen mensen hebben op een bepaald plekje wat bereik. Maar mij is het niet gelukt om een bericht te versturen, ondanks hulp van ervaren mensen. Netwerkbeheerders lieten mij niet toe. Ik vermoed dat Vodafone met hen geen contract heeft.

 

We hebben helaas geen invloed op de netwerkdekking in het buitenland. Soms helpt het om een aantal pogingen te wagen bij het handmatig selecteren van een andere provider.

Groet - Kind regards,

Serkan
Moderator


Social Media Services - Forum NL


'Als je een timmerman bent, en je maakt een prachtige commode, dan ga je niet een plaat triplex aan de achterkant gebruiken, zelfs als het tegen een muur staat en niemand het ziet. Je weet dat het er is, dus gebruik je een mooi stuk hout voor de achterkant. Omdat je 's nachts lekker wilt slapen. De esthetiek, de kwaliteit moet overal doorgevoerd worden.' (Steve Jobs, 1 februari 1985.)

Meer weergeven